Afscheid van de Nationale Munteenheid

Afscheid van de Nationale Munteenheid collectie

De tijd vóor de invoering van de Euro

De Euro is sinds 2002 in omloop. Kunt u zich nog de oude valuta herinneren van de landen die nu de Euro als munteenheid hebben? In Italië betaalde men met lires, in Frankrijk met de Franse franc en in Nederland natuurlijk met guldens. Langzamerhand komen er steeds meer landen bij die de Euro als munteenheid invoeren. Zo heeft Letland in 2014 afscheid genomen van de Letse lats en in 2015 volgde Litouwen als 19e Europese Land. In Litouwen heeft de Euro de plaats ingenomen van de Litouwse litas.

Grote vraag naar oude munteenheden

Wij merkten dat er binnen ons internationale netwerk een grote vraag is ontstaan naar de oude munten van Europese landen. Logisch natuurlijk! De oude munteenheden worden immers niet meer geslagen en zijn ook niet meer in omloop. Daarbij hebben de munten zowel nostalgische waarde als verzamelwaarde. Een nieuw en interessant verzamelgebied was geboren.

Oude munten zijn enorm schaars

Wij dachten in eerste instantie dat het geen enkel probleem zou zijn om aan de oude munten te komen. Maar niets is minder waar. Het is namelijk een stuk lastiger geworden om aan complete set met munten van een land te komen. Mede doordat veel munten verloren zijn gegaan, zijn omgesmolten of zijn vernietigd. Het is echter gelukt om van veel Eurolanden toch een beperkt aantal complete sets te bemachtigen! De prachtige collectie ‘Afscheid van de Nationale Munteenheid’ is geweid aan deze schaarse sets.

Enorme prijsstijgingen oude munten

Naast de populaire Eurosets winnen nu ook de muntensets met de oude munteenheid enorm aan populariteit. De verwachting is dan ook dat, door de beperkte beschikbaarheid, de vraag naar deze munt sets in de nabije toekomst aanzienlijk zal stijgen. Verder voeren nu langzamerhand steeds meer landen de Euro in als munteenheid met als gevolg dat er steeds meer oude valuta zijn waar vraag naar is. Neem bijvoorbeeld de Letse lats maar ook de Litouwse litas. Deze munten zijn direct na de invoering van de gemeenschappelijke Euro enorm in prijs gestegen.

Maak voordeluig kennis met de oude munteenheden

Het is een genoegen om u vandaag kennis te laten maken met de collectie ‘Afscheid van de Nationale Munteenheid’. Met deze collectie ontvangt u sets van verschillende landen met daarin de munteenheid van vóór de introductie van de Euro. U kunt voor slechts € 19,95 kennismaken (later € 29,95) met de voorlopers van de Euro, te starten met de complete muntset van Italië.

Neem contact op

Postbus 30339
1303 AH Almere
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze website is beveiligd

Deze website is beveiligd

Let’s Encrypt®

Blijf op de hoogte